Spanjaarden overheersen Santa Stakes 2 in Londen

Spanjaarden overheersen Santa Stakes 2 in Londen
De BWP-ruin Fidux (Malito de Reve x Voltaire) en zijn ruiter Eduardo Alvarez Aznar vormen nu al enkele jaren een combinatie, en kunnen de podiumplaatsen al bijna niet meer op twee handen tellen. Enkele recente voorbeelden: Een derde plaats in de CSI5*W van Verona eind oktober, midden maart dit jaar een derde plaats in de Grand Prix van Vejer de la Frontera, de eerste plaats in de vijfsterrenproef van Madrid in november 2016 en een tweede plaats in de Nations Cup van Gijon in 2016.

Nu voegt het duo nog maar eens een topklassering toe aan hun palmares. Vanmiddag won de Spanjaard met de twaalfjarige schimmel de Santa Stakes Part 2 tijdens Olympia Londen. Over een hoogte van 1,55m versloegen ze de concurrentie in 33,91 seconden, een fractie van een seconde sneller dan landgenoot Manuel Fernandez Saro en Cannavaro (Cornet Obolensky). Michael Whitaker en JB's Hot Stuff (Locarno 62) verdedigden de Britse vlag en eindigden op plaats drie, met een voorsprong van 0,14 seconde op Ego van Orti (Vigo d'Arsouilles) en Alberto Zorzi.

Tempo de Paban (Jarnac) sprong met Olivier Robert als laatste foutloos rond, en rondde de top vijf zo af.

Maikel van der Vleuten en Dana Blue (Mr. Blue) verschenen ook aan de start van deze proef. Ondanks vier strafpunten in de basisomloop wist dit ijzersterke duo zich toch nog in de prijzen te rijden dankzij een ultrasnelle tijd. Zij werden twaalfde.

Klik hier voor het volledige resultaat.