Slepende overwinning voor Cian O'Connor in Ocala's CSIO4* GP

Slepende overwinning voor Cian O'Connor in Ocala's CSIO4* GP
Na een regenachtige dag scheen de zon volop voor de 1.60m Longines Grote Prijs in Thermal (Ocala). De HITS hoofdrubriek had slechts drie combinaties in de barrage.

Zowel Isabelle Lapierre en Emanuel Andrade zagen de barrage nipt voorbij glippen met één tijdsfout op het scorebord. Uiteindelijk was het Ierland's springruiter, Cian O'Connor die de snelste foutloze omloop noteerde. In het zadel van de 11-jarige Selle Francais-ruin, Seringat (v. Chef Rouge) galoppeerde O'Connor rond in 41,22 seconden.

O'Connor greep zo nipt de overwinning van Amerika's Elizabeth Madden en Sjaak Sleiderink's voormalige gekeurde hengst, Breitling LS (v. Quintero). Samen met de 11-jarige hengst kruiste de Amerikaanse de eindmeet foutloos in 41,43 seconden. Ook Ali Wolff en de 12-jarige Casall (v. Casall ASK) deed het foutloos. Ze klokte af in 41,86 seconden, goed voor de derde stek.

De Canadese Isabelle Lapierre noteerde één tijdsfout in de basisomloop. In het zadel van de 10-jarige KWPN-merrie Cescha M (v. Diamant de Semilly) strandde ze zo op de vierde plaats. Emanuel Andrada vervolledigde de top vijf met Ricore Courcelle (v. Quincy).

Ian Millar en de 14-jarige Dixson (Vido d'Arsouilles) sprongen eerder deze week in de kijker. Ditmaal sprongen ze één balk uit de lepels en namen genoegen met de zevende plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN