Skye Morssinkhof, Kessy van Berlo en Jan Schuttert aan zet in Donauschingen

Skye Morssinkhof, Kessy van Berlo en Jan Schuttert aan zet in Donauschingen
Niet alleen op eigenbodem krijgen de springruiters de kans een driesterren wedstrijd te springen. Ook in het Duitse Donauschingen is gisteren de CSI3* van start gegaan. In de 1.40m hoofdrubriek klasseerde Paris Morssinkhof zich nog nipt in het zadel van de Balou Du Rouet-nazaat, Crystal Key. Het duo was de traagst foutloze combinatie, goed voor de tiende plaats.

Voor eigen publiek sprong Michael Wittschier naar de overwinning met Galaxy Hs (v. Go on Top). DE combinatie klokte foutloos af in 68,01 seconden. België's Jérome Hennau volgde op de tweede plaats in 71,17 seconden.

Henneau zadelde zijn 9-jarige Diamant de Semilly-nazaat, Ugobak des Baleines op voor het parcours. Een peloton Duitse combinaties werkte de top vijf af met Thomas Eikenkötter en Copicenza (v. Co-Pilot) op kop.

In de 1.35m rubriek sprong Kessy van Berlo zich in de prijzen. Op de rug van de8-jarige Verdi-zoon, Elegant haalde de combinatie de zevende plaats. De overwinning kleurde opnieuw Duits dankzij Philipp Schaich.

De 1.25m rubriek viel dan weer ten prooi van de Nederlandse combinaties. Skye Morssinkhof sprong er naar de wint met Donna Perina (v. Lord Z). Landgenoot Jan Schuttert volgde met onder het zadel Farmers Proud Hs (v. Verdi).

Klik hier voor de resultaten