Simone Blum haalt sublieme overwinning binnen op WEG Tryon

Simone Blum haalt sublieme overwinning binnen op WEG Tryon
De laatste ronde van de finale jumping op de Wereld Ruiterspelen werd zonet afgerond in Tryon. Het is uiteindelijk Simone Blum die met DSP Alice (Askri) de titel van wereldkampioen op haar naam kan schrijven! Het was een spannende finale in Tryon. Je kon een speld horen vallen in het stadium, zo spannend was het verloop.

Ze reed een prachtige dubbel nul ronde in de finale. Blum verraste iedereen tijdens het kampioenschap. In de laatste drie omlopen hield ze het hout in de lepels met de 11-jarige merrie.

Met behaalde ze een score van 3,47 en hiermee kon ze het goud binnenhalen.De Duitse is zo de eerste amazone ooit die de titel in de wacht sleept. Het zilver gaat naar Martin Fuchs met zijn geweldige Clooney (Cornet Obolensky) die een uiteindelijke score neerzetten van 6,68 punten. Het duo presteerde knap met twee tijdsfouten in de beslissende ronde.

Het brons is voor eveneens ook voor Zwitserland. Voormalig Olympisch kampioen, Steve Guerdat snelde naar de bronzen medaille met de Balou du Rouet-dochter, Bianca.

McLain Ward (Clinta, v. Clinton) volgde op de vierde plaats voor Carlos Enrique Lopez Lizarazo (Admara, v. Padinus). Beide duo’s hielden het ook in de laatste finale ronde foutloos.

Klik hier voor de resultaten