Simone Blum grijpt CSI5* Grand Prix winst in Lausanne

Simone Blum grijpt CSI5* Grand Prix winst in Lausanne
Niet minder dan elf combinaties plaatsten zich voor de barrage van de vijfsterren Grote Prijs in Lausanne. Het 1.60m parcours telde als kwalificatie voor de wereld ruiterspelen in Tyron volgend jaar en zag in totaal 44 combinaties aan de start.

Uiteindelijk haalden vijf duo's de barrage finish foutloos. Simone Blum sprong daarbij naar de overwinning met haar 10-jarige Askari-dochter, DSP Alice. HEt duo klokte foutloos af in 38,29 seconden en bleef zo ongeveer één seconde voor op Roger Yves Bost.

'Bosty' haalde eerder deze week al een overwinning in huis. Ditmaal stelde hij zich tevreden met de tweede plaats met Syndey Une Prince (v. Baloubet du Rouet). Het Franse duo stopte de tijd in 39,27 seconden. Landgenoot Simon Delestre volgde op de derde plaats met onder het zadel Chadino (v. Chacco-Blue).

Net buiten het podium plaatste Nicola Philippaerts zich. Op de rug van de 9-jarige Holsteiner-hengst, Chilli Willi (v. Casall) werd Philippaerts gevolgd door Alberto Zorzi met de 13-jarige BWP-ruin, Ego van Orti (v. Vigo d'Arsouilles). In het verleden nog aan de start met Edwina Tops Alexander.

Klik hier voor de uitslagen