Siebe Kramer in topvorm op Z-Tour in Lanaken

Siebe Kramer in topvorm op Z-Tour in Lanaken
Siebe Kramer heeft de smaak flink te pakken in Lanaken. De ruiter uit Oud-Beijerland zat vandaag weer  twee maal in de prijzen. Bij de 1.40m rubriek werd het een tweede plaats achter winnares Charlotte Platt.  Terwijl de ruiter in het 1.35m zich achter winnaar Patrick Mc Entee mocht opstellen.

In de rubriek direct op tijd kwam Kramer aan de start met de BWP ruin Icarus. Het duo zette in de tweede-fase van het parcours een flink snelle tijd op het scorebord van 30.51 seconden. Maar dat was net niet genoeg om Platt en haar snelle KWPN merrie Colien V (v. Lupicor) te snel af te zijn.

Platt was met de Lupicor-dochter een fractie sneller in haar rit van 30.12 seconden. Daarmee verwees ze Kramer naar een mooie tweede plaats en Pedro Veniss naar de derde positie. De Braziliaan kwam met de SBS merrie Anyana Ste Hermelle in 30.81 seconden vlak na Kramer over de eindstreep.

Het waren de Belgen die de top 5 compleet maakte. Guy Janssen sprong met zijn KWPN ruin Evert (v. Amadeus) in 31.57 seconden naar de vierde plaats. Hij werd gevolgd door Brecht Bille die de SBS merrie Aagje de Bioagrico (v. Corland) naar de vijfde plaats stuurde.

In de grote rubriek met maar liefst 115 starts mocht Kramer zich voor een tweede maal als tweede opstellen. Dit  maal had hij de KWPN ruin Europa (v. Kannan) gezadeld en zette een rit van 60.01 seconden neer.

Mc Entee had met zijn Zangersheide merrie Alice Muray Marais Z (v. Air Jorden) nét iets meer als 60 seconden nodig en was daarmee Kramer te snel af. De derde plaats ging naar Raphaëlle Peninque Guilbert en Replay (v. Fandzi de St Paul) uit Frankrijk.

Kijk hier voor alle resultaten.