Shane Breen onverslaanbaar in 1.60m oudejaar Grand Prix Liverpool

Shane Breen onverslaanbaar in 1.60m oudejaar Grand Prix Liverpool
In het Britse Liverpool vieren de ruiters de overgang van oud naar nieuw in het zadel. Net voor het aftellen stond de 1.60m CSI4* Grote Prijs op het programma.  Van de acht duo's aan de start in de barrage werkten er slechts drie het verkort parcours foutloos af. Shane Breen sprong daarbij naar de overwinning met de 13-jarige Vigo d'Arsouilles-zoon, Golden Hawk.




QUICK RESULTS
1. Shane Breen - Golden Hawk
2. Harriet Nuttall - Galway Bay Jed
3. William Funnell - Billy Diamo




De Ierse springruiter en Tom De Craene's (Stal den Bisschop) fokproduct klokten foutloos af in 38,86 seconden. Voor eigen publiek volgde Harriet Nuttall op de tweede plaats met de AES-ruin, Galway Bay Jed (Romanov). De Britse stopte de chrono in 40,52 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op landgenoot William Funnell met de Cevin Z-zoon, Billy Diamo.

De snelste chrono kwam op naam van Conor Swail die zijn Bon Ami-dochter, Flower door de finish loodste in 37,62 seconden. Op de rug van Vanessa Manix' 13-jarige merrie noteerde de Ier echter één springfout, goed voor de vierde plaats.  Holly Smith vervolledigde het podium met Hearts Destiny (Heart Throb).

Uitslag