Sergio Alvarez Moya wint de Rolex Grand Prix in Wellington

Sergio Alvarez Moya won gister nacht in Wellington op geweldige wijze de ultieme Grote Prijs an het 12 weken durende Winter Equestrian Festival. In de Rolex Grand Prix over 1.60m was de Spaanse ruiter sneller als zijn drie Amerikanen en een Jappaner.

Slechts vijf combinaties wisten foutloos te blijven in de loodzware Grote Prijs om terug te komen in de beslissende ronde. Daar was het Moya die met Charmeur (v. Numero Uno) die de mega snelle tijd van 37.76 neer zette. Enkel Mclain Ward en de geweldig springende Rothchild (v. Artos)wisten in de buurt te komen van de Spanjaard. Met zijn SBS ruin ging hij op jacht naar de prijzenpot die $500.000 bevatte en kwam als tweede over de streep in een tijd van 38.30 seconden.

De Japanse Katen Polle die met With Wings S (v. Larino) sprong naar een zeer fraaie derde plaats. Het duo kon met 39.54 seconden niet tippen aan de twee heren op kop en kreeg daarbij ook nog eens vier strafpunten voor een springfout. Maar het was genoeg om Laura Kraut en Beezie Madden voor te blijven. Die zagen eveneens een balk vallen, maar kwamen later over de finish.

Voor Nederland kwam enkel Jeroen Dubbeldam in actie tijdens de pittige Rolex Grand Prix. Samen met zijn kampioenenpaard SFN Zenith (v. Rash) had hij in het basis parcours één springfout. Het duo eindigde als tiende.