Scott Brash wint Global Champions Tour Grand Prix in Mexico. Fenomenale vijfsterren rentree voor Glock's London

Scott Brash wint Global Champions Tour Grand Prix in Mexico. Fenomenale vijfsterren rentree voor Glock's London
De Britse springruiter, Scott Brash haalde gisteravond zijn 17-jarige ster, Ursula XII (v. Ahorn) van stal voor de eerste Longines Global Champions Tour Grand Prix van het jaar.

Slechts drie combinaties hielden het foutloos in de barrage. Het duo klokte foutloos af in 38,65 seconden en schreef zo de ruim 100.000 euro overwinning op hun naam. Brash kwalificeert zich zo meteen voor LGCT Super Grand Prix later dit jaar. Daniel Deusser volgde op de tweede plaats met de Zangersheide-hengst, Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve).

Deusser kruiste de eindmeet in 40,31 seconden en bleef zo nipt voor op Alberto Zorzi in het zadel van Contanga (v. Catoki). Last minute wisselde de Italiaanse springruiter nog van paard. De snelste chrono kwam op naam van voormalig Olympisch kampioen, Eric Lamaze. Lamaze loodste de 15-jarige Fine Lady (v. Forsyth FRH) pijlsnel door het barrage-parcours in 37,52 seconden.

Met één springfout strandde het duo uiteindelijk op de vierde plaats. Lokale springruiter Nicolas Pizarro vervolledigde de top vijf met de 12-jarige KWPN-hengst, Ares (v. Cardento 933).

Gerco Schöder zorgde voor een geslaagde rentree van de 16-jarige BWP'er Glock's London op een vijfsterren niveau. Samen met de Nabab de Rêve-zoon sprong de Nederlandse springruiter naar de zesde plaats. Ook Leopold Van Asten sprong zich in de prijzen. In het zadel van de 11-jarige VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacc-Blue) plaatste hij zich met één springfout in de basis op de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten