Scott Brash wint GCT van Cannes

Scott Brash wint GCT van Cannes
De vijfde manche van de Longines Global Champions Tour werd daarnet in Cannes gewonnen door de nummer 1 van de wereld Scott Brash en de sBs'er Hello Santos (v. Quasimodo van de Molendreef). In een barrage met 9 combinaties was hij de snelste. Luciana Diniz en Fit For Fun 13 namen de 2e plaats voor hun rekening. Kevin Staut reed voor het thuispubliek Silvana HDC naar een 3e plaats. Mohammed Bassem Hassan (Victoria) en Edwina Tops Alexander (Ego van Orti) vervolledigden de top 5.

Gregory Wathelet eindigde met de 14-jarige BWP'er Jumex Sport Atlantus (v. Quickfeuer van Koekshof) op een 14e plaats. Zij kregen in de tweede ronde 4 strafpunten. Wathelet heeft deze nog maar pas op stal staan. Hij reed hem vorige week ook al op de Groentenjumping. De oorspronkelijke naam is Atlantus van de Roshoeve. Eind mei reed de Mexicaanse Ariana Azcarrage hiermee nog op de CSI 2*van Lier. Twee jaar geleden reed Constant Van Paesschen hier ook nog even mee.

Constant Van Paesschen eindigde met Citizenguard Toscan de Sainte op een 19e plaats na een fout op de laatste hindernis in de eerste ronde. Gudrun Patteet en Sea Coast Ferly kregen 8 strafpunten.

De foto's van onze fotograaf ter plaatse volgen later.

Klik hier voor de einduitslag.

Lees ook: Wathelet gaat door naar de tweede ronde