Schitterende overwinning voor Niels Bruynseels en Gancia de Muze in Grand Prix van Cannes

Schitterende overwinning voor Niels Bruynseels en Gancia de Muze in Grand Prix van Cannes
In de ultraspannende Grand Prix 1,60m van Cannes heeft Niels Bruynseels net een schitterende overwinning gegrepen met de pijlsnelle Gancia de Muze (Malito de Reve). Het duo klopte leider Scott Brash in 34,69 seconden.




QUICK RESULTS
1. Niels Bruynseels – Gancia de Muze
2. Scott Brash – Hello Mr. President
3. Daniel Deusser – Calisto Blue




Deze bloedstollende barrage zag tien ruiters in de ring verschijnen, waarvan er meteen twee Belgen waren: Niels Bruynseels en Pieter Devos. Naar goede gewoonte zette Duitser Daniel Deusser de tijd erg strak met zijn twaalfjarige Chacco-Blue-zoon Calisto Blue; 35,97 seconden moesten geklopt worden.

Brash stuurde vervolgens de tienjarige Comme d’Api Jr-zoon Hello Mr. President in 35,66 seconden foutloos over de barragefinish, Deusser zag zijn tijd verbrijzeld. Niet enkel de Belgische kenners hielden hun hart vast toen Niels met Gancia in de ring verscheen – de snelheid van deze dertienjarige merrie is ondertussen een echt fenomeen. En ja hoor, in 34,69 seconden kon onze Belgische topduo zich met trots de winnaars van deze wereldberoemde GP noemen!

Ook Pieter Devos veroverde een plaats in de top vijf. Hij vertrouwde op Espoir (Surcouf de Revel) voor zijn prachtige vierde plaats, die hij in 37,39 seconden greep. Shane Breen en BWP’er Ipswich vd Wolfsakker (Carembar de Muze) rondden de top vijf af in 38,1 seconden.