Santiago Lambre snelt naar de overwinning in Vilamoura

Santiago Lambre snelt naar de overwinning in Vilamoura
Vandaag startte de dag in Portugal met een internationale 1.40m proef. In Villamoura kwamen slechts 19 combinaties aan de start tijdens deze ochtendproef. De overwinning werd uiteindelijk behaald door Groot-Brittannië's Ben Maher. Op de rug van de 10-jarige Sarena (Calvaro x Damoiseau d'Or) besloot Maher zijn parcours in 58,31 seconden, ruim één seconde sneller als Amerika's Emily Moffitt.

Moffitt zadelde haar eigen 9-jarige Vermont-zoon, Chaplin W op voor de job. Het duo finishte in 59,66 seconden. België kleurde de derde plaats dankzij Ugo Berrittella. Samen met de Calvados Z-hengst, Mjt Nevados S plaatste ze zich derde. Mexico vervolledigde de top vijf met Jose Alfredo Hernandez Ortega op de rug van Grupo Prom Abanderado (v. Andiamo) en Santiago Lambre met de BWP'er Ibabco (v. Nabab de Reve).

De internationale springdag in Villamoura sloot af met de 1.45m ranking proef.  Het bleek een spannende strijd top op het laatste moment.  In deze proef met aansluitende barrage kwam Gregory Wathelet twee maal aan de start. Samen met de 8-jarige Iron Man van de Padenborre (v. Darco) reed hij meteen naar een voorlopige eerste plaats. Na een dubbele nulronde in 31,02 seconden plaatste Wathelet zich uiteindelijk op een ... plaats.

De overwinning was uiteindelijk voor Mexico's Santiago Lambre en de 9-jarige Balou du Rouet-zoon, Bond Lover. Na een finish in 30,08 seconden. Reed Kessler en Cos I Can (v. Olympic Lux) volgden op een tweede plaats.

De top vijf werd vervolledigd door een ex aequo tussen Darragh Kenny (Fixdesign Funke van 't Heike) en Beat Mändli (Simba). ondanks een foutloze eerste omloop wist Ugo Berrittella en de BWP'er Desteny van het Dennehof (v. Andiamo) zich niet te plaatsen. Kenny won afgelopen zondag nog zijn eerste 5* Grote Prijs.