Santiago Diaz springt naar overwinning in Sentower, Dennis Van Den Brink op vier

Santiago Diaz springt naar overwinning in Sentower, Dennis Van Den Brink op vier
In Sentower park is de hoogste en laatste klasse van de dag gereden. In dit parcours op hoogte van 1.40m ging de winst naar Santiago Diaz Ortega. Deze Colombiaan kwam aan de start met Carlson 92 (v. Calido I) en ging razendsnel door de finish in 66.03 seconden.

Met 67.36 seconden kwam de Belgische Cederick Deknudt op de tweede plaats te staan. Hij had onder het zadel Bejing Z, een nakomeling van Bamako de Muze. De derde plaats was voor Clementine Goutal met Tixie Des Hayettes (v. Opium de Talma) die de klok stopte in 69.33 seconden.

Dennis Van Den Brink van Nederland kwam op de vierde plaats te staan met zijn paard El Greco (v. Diarado) met een tijd van 69.52 seconden. De top vijf werd vervolledigd door de Duitse Oliver Lemmer, hij reed zijn paard Corall (v. Cardiolan) en zette de chrono stop in 70.38 seconden.

Ervoor ging Evie Buller met de winst lopen in de Stephex horsetrucks prijs op 1.35m hoogte. Ze had onder haar zadel Yalambi's Chiquita (v. ) en stopte de tijd in 73.01 seconden.

Rose Moss volgde haar op met Caliva (v. Quidam de Revel) in een tijd van 78.67 seconden. De derde plaats was voor Rachel Steffen met Inar C (v. Cassini I) die door de finish ging in 80.52 seconden.

Monika Noskovicova kwam op de vierde plaats te staan met Bernadette (v. Acord li) in 80.76 seconden. De vijfde plaats was voor Uwe Schmitz met Una Carentina (v. Caretino) in 80.84 seconden.