Sanne Thijssen vult haar prijzenkast verder aan in Arezzo

Sanne Thijssen vult haar prijzenkast verder aan in Arezzo
Alle Nederlanders in Arezzo moeten onderhand wel uitgeput zijn van al dat feesten. Niets is minder waar want Sanne Thijssen en Jur Vrieling waren vanochtend wederom niet te verslaan in de 1.40m Gold Tour. Als extraatje wist Sjaak Sleiderink wist te imponeren in het 1.35m met twee top 5 noteringen.

In de 1.40m rubriek over twee-fasen was Thijssen ruimschoots de snelste met de 9-jarige BWP'er It's me (v. Cicero Z). Ze had een doorkomst tijd met de 9-jarige ruin in de tweede fase van 32.74 seconden en was daarmee bijna één seconden sneller als collega Jur Vrieling. Die sprong met de 8-jarige Quality FZ (v. Quintender) naar de tweede plaats.Voor Vrieling was het nog even oppassen geblazen want Pmilippe Leoni en Schwyz de la Cense (v. Jenny de la Cense) kwam wel link dichtbij. In het zadel van zijn ruin kwam de Fransman nog geen twee tienden van een seconden later over de eindstreep.

De vierde plaats ging naar de Duitse amazone Louisa Müller en de 9-jarige Lord Pezi-dochte Lysann. Zij bleef in 35.18 seconden de Rus Alexandr Belekhov en Chapter (v. Colandro) de baas.

Bij de 1.35m Gold Tour was Sjaak Sleiderink de Nederlander in vorm. In het parcours met ingebouwde barrage sprong hij met Esmee (v. Berlin) naar een tweede plaats met een rit in 34.68 seconden. Met Enjoy (v. Dubai) miste hij net het podium na een foutloze barrage in 35.79 seconden.Sleiderink werd omgeven door Italiaanse combinaties in de rubriek die gewonnen werd door thuisruiter Giampiero Garofalo. De Italiaan snelde met de 9-jarige Larino-zoon Larina Grigia in 33.63 seconden naar de eindstreep. Op de derde plaats eindigde Giovanni Luchetti en Hilton vd Brouwershoeve (v. Lord Z).

Amber Meijer en Sanne Thijssen sprongen zich ook nog in de prijzen. Meijer eindigde op een gedeelde zesde plaats met de Duitser Dirk Ahlmann. Met de 7-jarige feine Hbc (v. Cantos) zette de amazone 38.19 seconden op de klok, Ahlmann had met zijn 8-jarige Holsteiner Cascadello (v. Casall) exact dezelfde doorkomst tijd.

Thijssen klasseerde zich net als Sleiderink twee maal. Met Celine M Z (v. Crusador) sprong ze een foutloze rit in 43.12 seconden en eindigde als negende. In het zadel bij Captain Cooper (v. Namelus R) koerste de amazone op winst af met haar rit in 32.58 seconden. Maar door vier strafpunten voor een balk werd het een tiende plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.