Sanne Thijssen rijdt zich in de kijker op de 'Vilamoura Champions Tour'

Sanne Thijssen rijdt zich in de kijker op de 'Vilamoura Champions Tour'
De internationale jumping in Vilamoura is ondertussen aan zijn laatste week toe. Gedurende vier weken konden internationale ruiters deelnemen aan de proeven op de 'Vilamoura Champions Tour'. Vandaag werd er net als gisteren vooral aan de jonge paarden gedacht met proeven voor vijf-, zes- en zevenjarige paarden.

Bij de zevenjarigen ging de overwinning naar de onze landgenote Sanne Thijssen. Zij reed met de hengst Punjab (v. Perigueux) twee keer foutloos rond. In de barrage noteerden we een tijd van 36.29 seconden voor deze combinatie. Op de tweede plaats zagen we de Chileen Bernardo Naveillan en de merrie Daisy du Grand Moustier (v. Quaser de l'Ile). Ook zij wisten dubbel foutloos te blijven en in de barrage kregen zij een tijd van 36.78 seconden. De Belgische ruiter Kevin Gielen werd derde met E La Carla H (v. Cantos) na een foutloze barrage in 38.18 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Carly Anthony met Explosion W (v. Chacco Blue) en Luis Silva Fernandes met Je T'Adore van 't Ruytershof (v. Tinka's Boy). Thijssen eindigde ook nog eens op de zesde plaats met Etna (v. Canturano).

Jelmer Hoekstra wist net als gisteren met For President (v. Numero Uno) te winnen bij de zesjarigen. Onze landgenoot reed een foutloze barrage in een tijd van 38.76 seconden met de KWPN'er. Hij bleef zo voor de Nieuw-Zeelandse Lisa Cubitt en Oaks Cajun Jitterbug (v. Asb Conquistador). Zij kwamen zonder strafpunten door de chrono in 41.39 seconden. De Portugees Luis Sabino Gonçalves vervolledigde de top drie met Finca S. Ook zij bleven van het hout in 46.75 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Tomas Couve Correa met Aldo du Manoir (v. Iowa) en Jack O'Donohue met Z7 Qamar (v. Quidado).

Bij de vijfjarigen zagen we de Nieuw-Zeelandse Lisa Cubitt helemaal bovenaan met de merrie Oaks Clovelly (v.  Asb Conquistador). Zij bleven dubbel foutloos met een tijd van 37.17 seconden in de barrage. De Portugees Duarte Seabra werd tweede met de hengst Klasall (v. Casall). Ook zij wisten de nul op het scorebord te houden en dit in een tijd van 37.67 seconden. De Brit Barry Dove werd derde met Cassdini. Zij kwamen door de finish in 41.52 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Charlotte Verhagen met Gilana Maria en Bernardo Moura met Gojira.

Klik hier voor de resultaten.