Sanne Thijssen pinkt traantje weg bij overwinning in Liverpool

Sanne Thijssen pinkt traantje weg bij overwinning in Liverpool
De overgang van oud naar nieuw wordt in Liverpool met de nodige paardensport gevierd. Straks, omstreeks negen uur, gaat de CSI4* Grote Prijs van start. Zojuist werkten de internationale combinaties de 1.45m speed proef af.

Het bleek een spannende strijd voor de verschillende deelnemers en elke honderste van een seconde speelde een belang. Uiteindelijk wist Sanne Thijssen de overwinning op haar naam te schrijven in het zadel van de 11-jarige KWPN-ruin, Bacardi (v. Numero Uno). Het duo klokte foutloos af in 50,90 seconden en bleef zo net geen halve seconde voor op Shane Breen.

Voor Thijssen even een opkrikker na het verlies van haar paard gisteren.

De Ier had de 9-jarige Ars Vivendi-dochter, Csf Vendi Cruz opgezadeld voor het parcours. De combinatie stopte de timer op 51,30 seconden. Het duo bleef zo voor op William Funnell met de KWPN-ruin, Billy Angelo (v. Tangelo vd Zuuthoeve).

Landgenote Julie Andrews strandde net buiten het podium op de vierde stek in het zadel van Wilando B (v. Oklund). Charlotte Bettendorf werkte de top vijf af met J-Figyelem (v. vingino).

Klik hier voor de resultaten