Sanne Thijssen in zinderende rit naar winst in Arnhem

Sanne Thijssen in zinderende rit naar winst in Arnhem
Zojuist is Nederlands kampioene Sanne Thijssen iedereen te snel af tijdens de CSI3* rubriek op Outdoor Gelderland. In een zinderende rit bleef ze haar buitenlandse belagers Juan Carlos  Garcia en Captain Michael  Kelly voor.

Als elfde starter pakt Thijssen net als gisteren vroeg in de rubriek met 64 deelnemers de leiding.  Op weergaloze wijze weet de amazone naar een supersnelle tijd van 25.07 seconden foutloos haar KWPN-er Ulena (v. Baloubet du Rouet) door de tweede fase te loodsen en blijft daarmee tot de laatste starter bovenaan. De Italiaan Garcia doet in het zadel bij Zilver (v. Clinton) nog een zeer fraaie poging om de tijd van Thijssen te verbeteren, maar moet met een tijd van 25.91 seconden genoenen nemen met een tweede plaats. Captain Kelly springt voor Ierland naar de derde plaats met Hearthbreaker nakomeling Drumiller Lough.

De overige top vijf plaats gaan ook naar buitenlandse combinaties met Spanjaard Manuel  Fernandez Saro (Queretaro 2) op de vierde en Cian  O´Connor (Saphir) voor Ierland op de vijfde plaats.

Voor Nederland zetten Stephanie van den Brink en Ace tevens een goede prestatie neer. Zij eindigen met een foutloze rit in 27.64 seconden op een zevende plaats vlak achter Egyptenaar Abdelrahman  Ikram.

Kijk hier voor alle resultaten.