Rowen Van de Mheen springt naar het podium in Hagen

Rowen Van de Mheen  springt naar het podium in Hagen
In Hagen zijn de jeugdruiters opnieuw volop aan de slag. Bij de junioren stond deze ochtend de Preis der Hof Kasselmann op het programma. De buitenlandse deelnemers bleken geen 'match' voor België's Marthe Heudens. Heudens en de 13-jarige BWP'er Best Mix Evana (v. Querlybet Hero) snelden naar de overwinning in 34,16 seconden.

De tijd stond scherp waardoor slechts 10 combinaties een volledig foutloze finish haalden. Heudens noteerde daarbij de onverslaanbare tijd die net geen twee seconden sneller bleek als deze van Wilma Marklund met Consensso Corte (v. Cassini I). De Zweedse klokte foutloos af in 36,00 seconden. Nederland's Rowen Van de Mheen stond een lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk strandde de springruiter met Q Verdi (v. Q verdi ) op de derde plaats in 36,89 seconden.

Landgenoot Tom Schellekens hield het eveneens foutloos in 37,37 seconden. On het zadel van de 9-jarige Colandro-nakomeling, Dubai plaatste hij zich op de vijfde plaats. Duitsland's Max Haunhorst plaatste zich net buiten het podium op de rug van Charis 24 (v. Cordobes II).

Lars Kersten en de 9-jarige Dobbey (v. Zirocco Blue) volgde op de zesde plaats in deze rubriek.

Klik hier voor de resultaten