Roger Yves Bost subliem naar de winst in Lausanne

Roger Yves Bost subliem naar de winst in Lausanne
De avondproef in het Zwitserse Lausanne was een combinatie van sublieme topsport en prachtige setting. Aan het meer een ondergaande zon en in de piste een bikkelharde strijd tijdens de 1.50m hoofdrubriek. Uiteindelijk wist Roger Yves Bost de concurrentie achter zich te laten met de 11-jarige Baloubet du Rouet-dochter, Sydney Une Prince.

De Franse springruiter snelde naar de overwinning in 28,79 seconden en bleef zo net geen seconde voor op Jerome Guery met onder het zadel de 11-jarige BWP'er Garfield de Tiji des Templiers (v. Quasimodo Z). Guery kruiste de finish foutloos in 29,78 seconden.

Lokale Olympische ruiter, Steve Guerdat volgde op de derde plaats met de Balou du Rouet-dochter, Bianca. Na een foutloze omloop in 30,13 seconden bleef  Guerdat met zijn 11-jarige merrie het beste springpaard van de wereld, Halifax van het Kluizebos, voor.

Met in het zadel Lorenzo De Luca strandde de 10-jarige Heartbreaker-zoon op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Nicola Philippaerts met de Accardi-zoon, Aikido Z.

Klik hier voor de resultaten