René Lopez springt naar de winst in Béthune

René Lopez springt naar de winst in Béthune
In het Franse Béthune moesten de Fransen nipt de winst afstaan aan Colombia in de CSI2* Grote Prijs.  Colombiaan, Rene Lopez sprong zo naar de overwinning.

In het zadel van de 13-jarige Con Dios III (v. Romino) klokte hij foutloos af in 39,09 seconden. Zo bleef hij ruim één seconde voor op Frankrijk's Nicolas Delmotte. Delmotte volgde op de tweede plaats met de Belgisch gefokte Darmani van t Heike (v. Grandeur). Het fokproduct van Karel Boonen kruiste de eindmeet in 40,51 seconden. Landgenoot Max Thirouin strandde op de derde plaats.

Op de rug van Utopie Villelongue (v. Mylord Carthago) stopte hij de chrono in 42,16 seconden en bleef zo Italië's Daniele Augusto Da Rios voor. Deze wist als laatste de barrage foutloos af te leggen met For Passion (v. For Pleasure).

Twee Belgische Duo's volgden op de vijfde en zesde plaats. Dries Dekkers loodste zijn 10-jarige BWP-zoon van Griseldi, D&J Havanna door de tweede omloop in 40,86 seconden. Echter met één balk uit de lepels. Ook Christophe Vanderhasselt sprong zich in de prijzen. Samen met Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) strandde hij op de zesde plaats.

<a href="http://www.aper-equitation.fr/fichiers/aper/dossier-concours/2017-06-402-csi-bethune-du-2-au-5-juin/file/402-4376-2017-06-05-resultats-ep17.pdf" target="_blank">KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN</a>