Reacties na de overwinning van Brash in Londen: "Ben maakte het op het einde nog flink spannend"

Reacties na de overwinning van Brash in Londen: "Ben maakte het op het einde nog flink spannend"
Jan Tops, organisator en voorzitter van de Global Champions Tour: "Dit is echt het perfecte script. In Engeland is het publiek altijd geweldig. Dit zie je ook bij hun nationale ruiters, die nog altijd een extra tandje voor hun publiek bijsteken en in staat zijn om mirakels uit te voeren. Dit gebeurde vorige week ook in Duitsland met Christian, hij steeg echt boven zichzelf uit. Deze week zagen we hoe het publiek zich als één man achter hun team schaarde, hen aanmoedigde en dat heeft duidelijk geholpen. Dit jaar was het nog eens extra speciaal omdat het tijdsverschil zo klein was, dat is echt geweldige sport die je dan te zien krijgt".

Scott Brash, winnaar: "Ik ben erg tevreden over mijn dag. Uiteraard gaan mijn gedachten ook uit naar John (Whitaker), maar het ziet ernaar uit dat alles wel in orde zal komen. Ik denk dat het op dat moment nog belangrijker was dat het publiek een Britse overwinning kreeg en dat heb ik dan ook proberen te doen. Dit is uiteindelijk ook gelukt en ik denk dat het voor het publiek geweldig was om te zien dat ook de tweede plaats naar een Britse ruiter ging. Hello Forever is een geweldig paard, hij is niet makkelijk te rijden, maar hij is echt spectaculair. Hij is altijd gefocust op de hindernis, hij is snel en atletisch. Hij heeft alles en heeft vandaag ook alles gegeven. Ik moet wel eerlijk toegeven dat Ben het op het eind nog flink spannend maakte. Ik zag dat een paar paarden acht galopsprongen maakten naar hindernis twee, maar ik koos ervoor om dit met Hello Forever niet te doen. Ik moest dus al negen galopsprongen maken naar de tweede hindernis, waardoor ik al wat tijd verloor. Ik wist dus dat ik een goede draai nodig had en ik bleef een snel tempo aanhouden. Ik kreeg een goede afstand uit de grote galop, maar Forever was gefocust en ging ervoor.

Ben Maher, tweede plaats: "Ik had een erg goed begin van de dag met Don Vito, dus besloot ik te veranderen. Het was nog maar het tweede concours dat ik met Madame reed. Ik heb in het verleden al gemerkt dat het voor mij niet altijd werkt om altijd hetzelfde paard in de GP te rijden, dus besloot ik het erop te wagen en mijn paard sprong fantastisch. Ik weet niet wat ik in de barrage nog meer had kunnen doen. Ik zei nog tegen Scott dat ik misschien sneller was geweest als ik gisterenavond minder had gegeten! Scott is één van de snelste ruiters ter wereld, dus als iemand de overwinning van me mocht afsnoepen, was het zeker en vast een Britse ruiter. Een thuis-overwinning is altijd fijn voor het publiek. Harrie zei al dat het misschien een bias is als je voor je eigen publiek kan rijden, hier in Londen. Ik denk dat dit concours hier enkel maar groter zal worden. Het is een geweldige locatie, alles is top in orde voor zowel paard als ruiter. Ik heb er echt van genoten en ik wil Scott nogmaals feliciteren".

Denis Lynch, derde plaats: "Ik heb twee geweldige paarden dus de verwachtingen zijn altijd hoog gespannen. Ik ben erg blij met beide paarden. All Star is niet het snelste paard, maar toch besloot ik ervoor te gaan. Ik heb geprobeerd hier en daar een galopsprong minder te rijden. Ik wist dat de paarden die na me moesten komen minder tijd op de hindernis verloren. Ik ben erg tevreden van mijn prestatie vandaag, op naar de volgende".

Harrie Smolders, leider LGCT ranking: "Ik denk dat we in de eerste plaats de organisators van dit concours in de bloemetjes moeten zetten. Het is de eerste keer dat het concours op deze plaats georganiseerd werd en we hebben topsport gezien. Er waren verschillende foutloze rondes, de paarden springen duidelijk graag op deze piste. Ze voelen geen druk. Met negen van de beste tien ruiters ter wereld hier aanwezig, krijg je sport van een enorm hoog niveau en dat is geweldig".