Reacties na de LGCT Grand Prix in Madrid

Reacties na de LGCT Grand Prix in Madrid
Afgelopen weekend vond topsport plaats tijdens de Longines Global Champions Tour of Madrid. Hier delen we enkele reacties na afloop.

President van de Longines Global Champions Tour, Jan Tops: "Je zou denken dat het publiek en de sport niet beter kan dan vandaag, het was fantastisch. Ben (Maher) won de eerste manche van de League, won de team competitie, de individuele kwalificatie en sluit af met de Grand Prix overwinning. Momenteel is hij, samen met Scott (Brash), de favoriet om de overkoepelende titel op zijn naam te schrijven."

"De formule is fantastisch voor de ruiters en de sport. Samen met het team ben ik er aan aan het sleutelen geweest, de ruiters komen nu na elkaar uit wat het transparanter maakt om te volgen".

"Deze locatie (Madrid) heeft een super traditie, een speciale Spaans Latijnse atmosfeer en het was fantastisch dat het publiek tot het absolute einde bleef. Oxer is zeer professioneel in de samenwerking met ons team. We hebben hier een super ondergrond en parcoursdesigns, alles telt".

"Madrid is slechts het vierde evenement van de Tour, de absolute winnaar zal gekend zijn na Doha. Ben heeft zich gekwalificeerd voor de Longines Global Champions Super Grand Prix in Praag, die zal plaatsvinden op de zaterdagavond van het evenement. Het zal fantastisch zijn voor de sport".

Scott Brash, aanvoerder van het LGCT klassement: "Er komen nog zoveel evenementen, maar ik ben enorm tevreden van vandaag. Ursula is super, ze gaf drie foutloze ronden en het was de ruiter die niet snel genoeg was!"

"In mijn ogen was Madrid een ongelooflijke show, een nieuwe adem. Vanuit het standpunt van de paarden is Madrid zeker één van de beste van de Tour. Dat bewijst zich op de wedstrijddagen".

Nicola Philippaerts, runner up: "Ik heb geprobeerd mijn best te doen. Ik was iets te traag naar de laatste lijn. Mijn paard sprong super vandaag en hij voelt zeer goed aan voor de rest van het seizoen".

Eduardo Alvarez Aznar, derde plaats: "In het moment realiseerde ik me niet dat we dezelfde tijd hadden, het bord zei dat ik de eerste plaats had. Ik ben alsnog zeer tevreden. Deze atmosfeer in mijn land, mijn thuis. Dit was mijn club voor vele jaren, ik reed hier paard. Ik ben zeer trots op mijn Rockefeller, het was zijn eerste outdoor show en ik ben meer dan tevreden".

Ben Maher, winnaar van de LGCT GP of Madrid: "Het ging echt om het rijden van het parcours zoals het gereden moest worden en het was topsport. Hij (Explosion) is altijd al een goed paard geweest, maar dit jaar is hij echt naar de voorgrond aan het komen. Hij heeft een super goed karakter en doet zijn job echt graag. Hij is altijd aan het bokken en spelen in de opwarming en geniet van elk moment. Hij is eigenzinnig en heeft veel karakter maar het is een zeer vriendelijk paard dat altijd 110% geeft. Hij is van nature snel en daar maak ik gebruik van. Nu krijgt hij een periode van rust."