RDS arena (Dublin) krijgt make-over van €26 miljoen

RDS arena (Dublin) krijgt make-over van €26 miljoen
De 'Royal Dublin Society' of RDS heeft geprobeerd om toestemming te krijgen van de stadsraad van Dublin voor de renovatie van de 'Anglesea Stand' op de Ballsbridge venue's' hoofdarena. Het gaat om een renovatie van 26 miljoen euro.

De plannen omvatten de afbraak van de bestaande Anglesea stand en het Angelesea terras, en een 'lean-to' open schuur die grenst aan Simmonscourt Road. Ook willen ze het terras afbreken rondom de klokkentoren, wat een beschermde structuur is.

Een met schijnwerpers belichte tribune met drie levels tot 21.3 meter hoogte zou gebouwd worden, samen met een twee verdiepingen tellend 'pocket gebouw' van net iets minder dan 10 meter hoog. Dat zou verbonden worden met de grandstand via een glazen brug op de eerste verdiep. In het 'pocket gebouw' wil men een club shop en hospitality services inrichten, inclusief media faciliteiten.

De ontwerpen voor de nieuwe ontwikkelingen, gemaakt door de in Dublin gevestigde Newenham Mulligan en de in Londen gevestigde Grimshaw Architects, werden 18 maanden gelezen gekozen om een "RDS arena van wereldklasse af te leveren, die professionele rugby wedstrijden, paardensport, muziek concerten en andere geschikte sporten kan ontvangen die zich dan voordoen", zegt de RDS.

Men had gehoopt om het werk begin dit jaar te starten, maar om de details van het ontwerp te ontwikkelen moesten de specifieke eisen van Leinster Rugby, the Dublin Horse Show en andere commerciële overwegingen van de locatie gehaald worden. "alles wordt beheerst op een strak gebouwde voetafdruk en een drukke werkomgeving."

Sprekend over het indienen van de bouwaanvraag zei Michael Duffy, hoofd leidinggevende van de RDS: "het ontwerpen van een stadium dat overeenkomt met de unieke ontwerp vereisten van de RDS hoofd arena is een complexe en uitdagende taak.

We hebben vandaag een bouwaanvraag gedaan voor een gerenoveerde Anglesea stand, wat een topervaring zal creëren voor bezoekers en een positieve impact zal hebben op de Dublin Horse Show, de Leinster Rugby en welke andere evenementen die in de hoofdarena zullen plaatsvinden."