Razendsnelle Bart van der Maat presteert in GP Herning

Razendsnelle Bart van der Maat presteert in GP Herning
In Herning wordt vandaag druk gestreden voor de overwinning in diverse toprubrieken. Een hiervan was de Kingsland Grand Prix op een hoogte van 1,40m. Deze proef kende een totaal van 53 deelnemers, waarvan zes Nederlanders. Hiervan wist vooral Bart van der Maat zich stevig te onderscheiden met de achtjarige Queen of Lightness. Gisteren werd dit duo 22ste in de CSI* 1,40m, vandaag sprongen ze naar een prachtige derde plaats. Queen of Lightness won begin dit jaar nog de CSIYH* in Braunschweig met haar vorige ruiter Philipp Weishaupt, en ook nu lijkt deze jonge merrie zich opnieuw te willen bewijzen.

Van der Maat sprong haar rond in 37,97 seconden in deze rubriek in Herning vandaag, slechts anderhalve seconde trager dan het winnende duo Rikke Vingborg en Rayon de Soleil (Hogwart). Op de tweede plaats wist Line Norager Kristensen zich nog te plaatsen met Elmegaardens Akinos (Bogegaardens Apollo).

Voor Micky Morssinkhof en Fabio (Van Gogh) was er een elfde plaats na enkele fouten in de tweede ronde. Robert Vos volgde op de twaalfde plaats met Chapeau. Kevin Olsmeyer, Bart Bles en Remco Been hadden elk een foutje in de eerste fase.

Klik hier voor het volledige resultaat.