Publiekslieveling Niels Bruynseels wint de Masters van Mechelen

Publiekslieveling Niels Bruynseels wint de Masters van Mechelen
In Mechelen werd zonet de laatste vijfsterrubriek van de dag afgewerkt: de BMW Masters. Tien ruiters traden aan in deze rubriek waarbij de sprongen per hindernis en per ruiter verhoogd worden tot er slechts één ruiter over blijft.

________________________________________________________________________________________

QUICK RESULTS

  1. Niels Bruynseels - Delux van T&L

  2. Pieter Devos - Apart

  3. Daniel Deusser - Jasmien vd Bisschop


________________________________________________________________________________________

In de eerste ronde moest het publiek van Mechelen afscheid nemen van Nicola Philippaerts (Icos), Pius Schwizer (About A Dream) en Denis Lynch (The Duke). Alle drie deze ruiters tikten een balk uit de lepels en mochten dus niet terugkeren voor de tweede rond.

De tweede ronde zorgde dan weer voor de uitschakeling van Jos Verlooy (Caracas) en Simon Delestre (Chadino). In de voorlaatste ronde traden nog drie Belgische ruiters aan: Gregory Wathelet, Pieter Devos en Niels Bruynseels. Bruynseels en Devos konden het parcours zonder problemen afleggen en plaatsten zich zo voor de allesbeslissende laatste ronde. Ze kregen hierbij gezelschap van Daniel Deusser.

Deusser was de eerste ruiter die het rechtstreeks tegen de klok mocht opnemen in de laatste ronde. Hij kwam met Jasmien Van de Bisschop vol vertrouwen de ring is en was duidelijk op de overwinning gebrand. Zijn 9-jarige Larino dochter liet alle balken in de lepels en finishte in 28,92 seconden. Devos en Bruynseels wisten dus wat hen te doen stond: de nul behouden en sneller gaan dan Deusser.

De tweede ruiter die in de laatste barrage mocht aantreden was Pieter Devos. Met Apart (v. Larino), een 13-jarige KWPN ruin, onder het zadel, ging ook hij er meteen als een pijl vandoor. Ook Apart liet alle balken in de lepels en was net iets sneller dan Jasmien. Apart kwam na 28,34 seconden over de eindmeet waardoor Devos opklom naar de eerste plaats.

De laatste ruiter die mocht aantreden was Niels Bruynseels. Bruynseels die duidelijk de lieveling van het publiek was, deed wat je van hem verwacht: snel rijden. Delux Van T&L (v. Toulon) kwam na 28,12 seconden over de eindmeet, wat Bruynseels meteen de winnaar van de Masters maakte. Hij houdt aan zijn overwinning meteen een nieuwe BMW over.