Portugese ruiters maken indruk in Vilamoura

Portugese ruiters maken indruk in Vilamoura
In afwachting van de Grote Prijs die later deze middag gereden zal worden, werden er deze ochtend al verschillende 3-ster proeven afgewerkt op de slotdag van de Vilamoura Champions Tour.

In de 1,20m proef ging de overwinning naar de Portugees Ricardo Gil Santos. Hij was de snelste in een barrage met 19 combinaties. Hij reed Copacabana (Celano) in een tijd van 26,20 seconden naar de overwinning. Met die tijd gaf hij ook meteen alle andere combinaties het nakijken, niemand slaagde erin om de tijd van Gil Santos te benaderen. De tweede plaats was ook voor Portugal. Martim Portela De Morais finishte met Sphinx de Sand (Quincy) in 28,26 seconden. Kerry Mc Cahill vervolledigde de top drie met Izerro (Cicero Z) . Ook zij sprongen een foutloze barrage in 28,40 seconden.

Simao Maio Reis eindigde op de vierde plaats met Casalco (Casall). De vijfde plaats was voor Jeremy Vieira (Guepard de Brekka).

Daarnaast werd er ook over een hoogte van 1.30m voor de overwinning gestreden. Opnieuw was het Portugal die met de eerste podiumplaats aan de haal ging. Dit keer was het Duarte Seabra die met Harry Clover naar de overwinning snelde. De proef werd rechtstreeks op tijd verreden. Seabra en Harry Clover finishte in een tijd van 62,04 seconden. De tweede plaats was voor Pascal Levy die met Balou (Baloubet du Rouet) maar enkele honderdsten van een seconde trager was dan Seabra. Hij klokte af in 62,28 seconden. De Portugese amazone Carolina Cornemillot eindigde op de derde plaats. Zij reed haar merrie Isela Del Maset (Indret Del Maset) in een tijd van 62,73 seconden naar de finish.

Philipp Spivey (Kasparov) en Carolina Aresu Garcia Obregon (Xica) vervolledigden de top vijf.

Tot slot werd er ook nog een 1,40m proef afgewerkt en ook in die proef ging de overwinning naar Portugal. Luis Sabino Goncalves reed Acheo Di San Patrignano (Ephebe For Ever) in 57,31 seconden naar de overwinning. Tweede plaats was voor Darragh Kenny en Picolo (Diamant de Semilly). Ook zij reden een snelle foutloze ronde, maar ze waren net niet snel genoeg om Sabino Goncalves van de troon te stoten. De Rus Vladimir Tuganov vervolledigde de top drie. Hij finishte met Pour LePoussage (Polytraum) in 58,85 seconden.

De jonge Britse amazone Jessica Mendoza eindigde op de vierde plaats met Zahra II (Kashmir van Schuttershof). Haar langenoot Phillip Spivey (Virginia 188) nam de vijfde plaats voor zijn rekening.