Pius Schwizer spurt Harrie Smolders voorbij op Jumping Mechelen

Pius Schwizer spurt Harrie Smolders voorbij op Jumping Mechelen
Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m ochtendrubriek. De laatste trainingskans voor de vijfster springruiters voor aanvang van de FEI Wereldbeker. (LIVE) Als eerste aan de start in de barrage was België's Pieter Devos met de negenjarige BWP-merrie, Jade v. Bisschop (Ogano Sitte). Het duo zette de toon met een foutloze barrage in 33,27 seconden.




QUICK RESULTS
1. Pius Scwhizer - Cortney Cox
2. Harrie Smolders - Zinius
3. Christian Kukuk - Botaro




Het was zeven combinaties wachten voor de tijd van Devos verbeterd werd. De wereld nummer één springruiter, Harrie Smolders snoepte ruim één seconde van Devos' tijd. In het zadel van de 14-jarige KWPN-ruin, Zinius (Nabab de Reve) kruiste Smolders de finish in 32,16 seconden en snelde zo naar de leiding. Met een verbazende galoppade in de laatste rechte lijn kwam de Duitse springruiter, Christian Kukuk gevaarlijk dichtbij Smolders' tijd.

In het zadel van de 8-jarige Balou du Rouet-zoon, Botaro moest de Duitse springruiter zich echter tevreden stellen met een tweede plaats.  Even leek de wereld nummer één niet te verslaan, alsnog wist Pius Schwizer de tijd te verbeteren en nam zo de leiding van Smolders over met Cortney Cox (Carlo).

Net buiten het zadel volgde Pieter Devos zo op de vierde plaats voor Piergiorgio Bucci met Cochello (Casall).

Uitslag