Pius Schwizer legt de lat te hoog in Parijs

Pius Schwizer legt de lat te hoog in Parijs
Het was aan het begin van de middag Pius Schwizer die meteen de lat hoog legde in de Masters Open rubriek van Parijs. Als eerste starter zet hij de te kloppen tijd neer in de gecombineerde rubriek waar 2 sterren en 5 sterren ruiters tegen elkaar uit kwamen.

Met de 9-jarige Balou Rubin R (v. Baloou du Rouet) had de Zwitser geen problemen met het 1.45m hoge parcours direct op tijd en klokte 61.93 seconden. En met nog 54 combinaties te gaan leek het een spannende strijd te gaan worden. Echter wist niemand de tijd van de man uit Oensingen te evenaren en sprongen slechts zes combinaties foutloos. Zelf publieks favoriet Roger Yves Bost wist met zijn bijzondere stijl niet sneller te gaan en werd voor thuispubliek tweede na een foutloze rit in 66.97 seconden.

De derde plaats ging eveneens naar een Franse combinatie. Op imposante wijze wist de jonge amazone Nina Malleveay, die de twee sterren wedstrijd springt, zich the meten met de grote namen in Parijs. In het zadel bij de Frans gefokte Soitude Au Vent (v. Quaprice Boimargot Quincy) ging de zestien jarige amazone naar de top tijd van 70.02 seconden. Daarmee liet Mallevaey topper als Jane Richard Philips en Philippe Rozier achter zich.

Richard Philips en de 13 jarige BWPer Dieudonne de Guldenboom (v. Nabab de Reve) pakte de vierde plaats met een foutloze rit in 71.43 seconen, terwijl Rozier de top vijf compleet maakte met Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel)

Voor Nederland zette Maikel van der Vleuten met VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) een fraaie rit zonder springfouten neer. Maar het duo kwam iets te laats over de eindstreep en liet zich daarmee een tijdstrafpunt aanrekenen.

Kijk hier voor alle resultaten.