Pieter Devos schrijft met razendsnelle barrage GP Bordeaux op zijn naam

Pieter Devos schrijft met razendsnelle barrage GP Bordeaux op zijn naam
Het is Pieter Devos die op magistrale wijze naar de overwinning rijdt in de Grote Prijs van Bordeaux. In het Franse plaatsje wordt het hele weekend al op topniveau gereden en het waren vandaag de Belg die de overhand had in de barrage van de Grote Prijs op 1.60m in de vijfsterren competitie. De barrage kende slechts 7 deelnemers uit een topveld van 28 combinaties.

Samen met zijn 12-jarige KWPNer Apart (v. Larin) wist hij met een ontzettend snelle tijd van 35.49 seconden bijna een seconde voor te blijven op Bertram Allen. Allen zadelde voor deze rubriek zijn Izzy by Picobelle, een BWP nakomeling van Cicero Z. Zij reden naar een tweede plaats met een tijd van 36.38 seconden. Ludger Beerbaum eindigde op de derde plaats met zijn 18-jarige KWPN-er Chaman (v. Baloubet du Rouet) met wie hij een tijd noteerde van 36.46 seconden.

De top vijf werd vervolgens vervolmaakt door Penelope Leprevost die hier naar een vierde plaats reed met haar Ratina d'la Rousserie (v. Quaprice Bois Margot) in 38.03 seconden, gevolgd door Nicola Philippaerts die hier naar een mooie vijfde plaats wist te rijden met zijn Holsteiner Chilli Willi. Deze Casall nakomeling sprong een foutloze ronde in een tijd van 38.62 seconden.

Het beste Nederlandse resultaat kwam uiteindelijk van Leopold van Asten die hier zijn VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) naar een vijftiende plaats rijdt. Zij kregen 4 strafpunten tegen.

Klik hier voor alle resultaten