Piet Raijmakers Jr. zorgt voor eerste Oranje overwinning in Lanaken

Piet Raijmakers Jr. zorgt voor eerste Oranje overwinning in Lanaken
Piet Raijmakers Jr. pakt de eerste overwinning voor Nederland op de Z-Tour in Lanaken. Nadat Gerben Morsink vanmorgen al dichtbij was in het 1.40 is het Raijmakers nu wel gelukt in de 1.30m rubriek over twee-fasen.

De populaire rubriek met 115 starts  werd in tweeën opgesplitst. Het eerste deel werd gewonnen door Piet Raijmakers Jr.  Als derde laatste starter de snelste in de hele rubriek met zijn Selle Francais ruin Sawyer L Enchante (v. Gold de Becourt)  naar derde snelste tijd stuurde.  Het duo zette een rustige eerste fase neer en versnelde flink in het tweede deel van het parcours. Door van flink aan te zetten met de vos pakte Raijmakers Jr. in een rit van 35.05 seconden de overwinning.

De snelle Ierse ruiter Tholm Keane met de KWPN ruin Delano W (v. Flipper d'Elle)  deden nog een fraaie poging maar kwam met zijn rit van 36.17 seconden  meer dan één seconden later over de eindgreep. Guy Janssens en zijn KWPN hengst Fun Again (v. Indoctro) volgen op de derde plaats. Zij waren met een rit in 36.19 seconden  twee honderdsten van een seconden langzamer als de Ier.

De Belgische José Thiry zette de te kloppen tijd van 35.61 seconden op de klok zette in het tweede deel.  In het zadel bij de merrie Coco Chanel (v. Calido I) kwam niemand in de buurt van de tijd.

Donaat Brondeel sprong naar een derde plaats vlak achter de Duitse amazone Judith Emmers. De Belgische ruiter en zijn BWP hengst Just Biscuit van het Vlierhof(v. Flipper d'Elle) kwamen foutloos dooer het parcours met  een foutloze rit in 36.86 seconden.  Emmers en de Zangersheide merrie Quenelle d'OR (v. Quantum) klokten 36.18 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.