Paulo Santana grote verrassing bij Ruby Et Violette in Wellington

Paulo Santana grote verrassing bij Ruby Et Violette in Wellington
Gister avond was de grote verrassing van de Ruby Et Violette Challenge was Paulo Santana en de 17-jarige Taloubet (v. Baloubet du Rouet). Nog nooit won de ruiter uit El Salvador een CSI5*, maar gisteren was het dan toch echt raak met de KWPN ruin van Baloubet du Rouet

Zestien combinaties overwonnen het 1.45m hoge parcours van de Braziliaanse parcoursbouwer Guilherme Jorge. Daar bleven er tien van over voor de barrage na afmelding van onder andere Jeroen Dubbeldam die met Zenith (v. Rash), die als elfde de rubriek afsloot.

In de barrage is het dan de eerde keer dat Paulo Santana en Taloubet zich op hun best laten zien. Het duo klokt in een fraaie rit de tijd van 37.47 seconden en versloeg daarmee Lucy Deslauriers met de Belgisch gefokte Hester (v. Wandor van de Mispelaere). Deslauriers komt slechts twee tienden later over de eindstreep.

“Hij voelde beter dan ooit”, vertelt Santana na zijn winst. "In het basis parcours was hij al goed. En in de barrage zocht hij echt de sprongen voor me op. Hoe rustiger ik dan blijf hoe simpeler het voor hem is. Het is een vechtertje!"

Op de derde plaats eindigde de Braziliaan Jose Roberto Reynoso. Hij stuurde de KWPN’er Azrael W (v. Chin Chin) in 38.39 seconden foutloos rond. De top vijf werd compleet gemaakt door Kristen Vanderveen met Bull Run's Testify op de vierde plaats en Pablo Barrios met A S D Farfala op plaats vijf.

Kijk hier voor alle resultaten.