Paul van Wylick scoort in het Zuid-Duitsland

Paul van Wylick scoort in het Zuid-Duitsland
Paul van Wylick zette gisteren goede resultaten neer in de kwalificatie voor de Grote Prijs in het Duitse Müchen-Riem.  Op de Olympische piste van München sprong de ruiter naar een zeer verdienstelijke top 10 notering in het 1.50m hoge parcours.

De winst in de dikke proef ging naar Oostenrijker Max Kühner.  In een barrage met 15 combinaties bleef hij in het zadel bij de Zangersheide gefokte Alfa Jordan (v. Air Joran) de Duitse concurrentie in 46.18 seconden voor.  Michael Viegweg sprong met Avalon 208 (v. Alvarez) in 46.92 seconden voor Duitsland naar de tweede plaats.   De derde stek op het podium werd geclaimd door Maximilian Lill en zijn Oldenburger Capucinno 39 (v. Clerus).

De top 5 werd eveneens compleet gemaakt door Duitsland. Zowel Tina Deuerer en Andreas Brünz kwamen in exact dezelfde tijd van 48.45 seconden over de finish en deelden de vierde plaats.

Nederlander Paul van Wylick viel daardoor uit de top vijf. Hij zette met de KWPN'er Cantate (v. Cantos)  in 48.86 seconden de vijfde snelste rit van de dag neer en werd zesde. In de ochtend rubriek was Van Wylick ook al in goede vorm met zijn hengst. Toen sprong het duo over 1.40m naar een zevende plaats achter de Duitse winnaar Lawrenve Greene.

Kijk hier voor alle resultaten.