Paul Janssen, Jil Verheij en Loewie Joppen nemen ijzersterkte start in De Peelbergen

Paul Janssen, Jil Verheij en Loewie Joppen nemen ijzersterkte start in De Peelbergen
In de CSIYH*-proef voor vijf- en zesjarige paarden vanochtend in De Peelbergen, ging de overwinning meteen naar Nederland. Paul Janssen stuurde Ici Paris in 63,91 seconden foutloos naar de winst, bijna drie seconden sneller dan Jil Verheij. Verheij kon met de Kannan-dochter Cadeauminka tweede worden. Basile Bettendorf zette met Kyoto du Gibet (Kiwi du Gibet) Luxemburg op de derde plaats.

Loewie Joppen stuurde op zijn beurt zijn Unbelievable Z (Untouchable Z) naar de vierde plaats, vlak voor de Britse Deborah Jackson met Iniesta V (Zambesi TN).

Loewie Joppen wist later in de CSIYH* 1,30m derde te worden met Hantano, een zesjarige zoon van Quasimodo Z. Het duo finishte in 63,75 seconden en liet zo de Franse combinatie Guillaume Foutrier met Clin Doeil du Paradis (Stakkato) achter zich.

De Noorse Oda Charlotte Lyngvaer wist te winnen met de Namelus R-dochter Hurby. Victor Bettendorf en Mister Tac des Fusains (Nonstop) grepen het zilver.

Diezelfde Victor Bettendorf wist dan vanmiddag de CSI* 1,20m te winnen met Anemonia (Dutch Capitol). Ze bleven ruim voor op de Zweedse Anna Freskgard en Billy Cointreau (Billy Congo), Cathy Hoss zorgde met Capristo (Congress) eveneens voor een Luxemburgse derde plaats. Jil Verheij was in deze rubriek beste Nederlandse; zij werd zesde in het zadel van Dywis HH.

Leon Thijssen was dan weer beste NL'er in de CSI* 1,10m vanochtend. Hier werd hij vierde met Hello (Alano). De Zwitserse Barbara Schnieper reed haar Poor Boy-dochter Sonora naar de winst in 34,1 seconden, Chris Sorensen volgde voor Canada met Hobelia (Zavall VDL) op de tweede plaats. Christoffer Forsberg en Custom PB (Camaro M) werden derde voor Zweden.

Klik hier voor alle resultaten.