Oranje moet Britten voor laten gaan in Rome

Oranje moet Britten voor laten gaan in Rome
Net als vorige week in La Baule was het de equipe uit Groot-Britannië die de winst naar zich toe wist te trekken tijdens de Nations Cup in Rome vandaag. Door op slechts één tijdfout te eidigen zetten de Britten vandaag een zeer goede prestatie neer waar zelfs het WK team van Rob Ehrens even geen antwoord op heeft.

Het als tweede eindigende Oranje team laat het vandaag liggen in de eerste omloop. Daar zijn het Jeroen Dubbeldam en Zenith die en balk uit de lepels tikken, maar ook Gerco Schroder en de geweldig springende Glock's Cognac Champblanc meet zich twee springfouten aan. Dan is resteert er niets meer dan in de tweede omlooop de lei schoon te houden.  En dat lukt! met drie foutloze ritten van Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder, die zich lijkt te hebben hervonden.

Echter zijn het ook de Britten die voortreffelijk springen met Gillot en de Whitaker broeders, waardoor Nederland uiteindelijk finisht op vier strafpunten net achter Groot-Britannië. Op de derde plaats eindigt Zweden.

Kijk hier voor alle resultaten.