Olivier Philippaerts' voormalige rit Idarquithago springt in de prijzen in Abu Dhabi

Olivier Philippaerts' voormalige rit Idarquithago springt in de prijzen in Abu Dhabi
Enkel de GP-kwalificatie staat nog op het programma in Abu Dhabi. Vandaag sprong Frankrijk"s David Frédéric naar de overwinning met de 12-jarige Baloubet du Rouet-zoon, Baloussini. Het duo wist als enige foutloos de barrage af te werken in een tijd van 34,11 seconden.

De Amerikaanse amazone, Annabel Joost volgde op de tweede plaats met de 13-jarige ruin Letkiss 20 (v. Levisto). Na een finish in 42,93 seconden noteerde de combinatie één strafpunt voor tijd. Alice Clero DEbany en de 12-jarige KWPN-merrie Amareusa S (v. Baloubet du Rouet) strandde op de derde plaats. De Amerikaanse haalde de eindmeet in een recordtijd van 32,45 seconden maar met één balk uit de lepels.

De top vijf werd afgewerkt door Jesus Luis Escobar met Conjurer (v. Coronado) op vier en Andrea Herck met de 9-jarige Idarquithago (v. Darco) op vijf. Jan Wuytack's fokproduct sprong in het verleden onder het zadel van Olivier Philippaerts.

Eerder sprong de Ierse Marion Hughes naar de overwinning met Heritage HHS Fortuna (v. Heritage Fortunus) in de ochtend proef.