Ochtendrubriek Z-tour in handen van Belg Stephanie Andries

Ochtendrubriek Z-tour in handen van Belg Stephanie Andries
De openingsrubriek vanmorgen op de Z-Tour in Lanaken kwam weer in Belgische handen. Het was outsider Stephanie Andries die met Cicero (v. Darco) die de Noorse Lisa Ulven voor bleef om de winst. Karel Cox werd derde.

Lang ging de Noorse Ulven aan de leiding in de 1,45m-rubriek direct op tijd. Samen met haar KWPN-merrie Zydoctro vd Kapel (v. Indoctro) had ze de snelle tijd van 64.71 seconden op het scorebord gezet. Enkel Andries wist aan haar tijd te tippen. In het zadel bij de 15-jarige BWP-ruin van Darco klokte ze een foutloze rit van 63.67 seconden en nam de eindzege mee naar huis.

Cox en de Zangersheide merrie Clintissima Van Spalbeek Z (v. Clintissimo Z) wisten een rit van 65.97 seconden op de klok te zetten en eindigde als derde.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Deense Jessica Toelstang op de vierde plaats en de in vorm verkerende Charlotte Bettendorf uit Luxemburg.

Christophe Vanderhasselt wist ook een fraaie foutloze rit neer te zetten met de Zangersheide gefokte Caroline T.Z (v. Contendro I). Het duo werd zesde met na een rit in 68.18 seconden.

De twaalf combinaties die foutloos waren zaten allemaal in de prijzen. Onder hen was Piet Raijmakers Jr. met Van Schijndel’s Belle (v. Berlin). De twee reden een mooie foutloze rit in 71.31 seconden en werden negende.

Kijk hier voor alle resultaten.