Noelle Van der Velde op het podium in Valkenswaard

Noelle Van der Velde op het podium in Valkenswaard
Als kers op de taart van een Belgische dag voegde Gilles Thomas de 1.40m overwinning aan zijn palmares toe van het CSIU25 in Valkenswaard.  De Belgische jeugdruiters grepen eerder al zowat alles wat er te winnen viel.  Toch haalden ook de Nederlandse springruiters sterk uit! Zo spong Noëlle Van der Velde knap naar de tweede plaats in de U25 hoofdrubriek.

Gilles Thomas en de 13-jarige Con Capitol-merrie uit een Quinar-dochter, Conaro sprongen zelfzeker naar de overwinning in 35,78 seconden. De combinatie bleef zo een fractie voor op de Nederlandse springruiter, Noëlle van der Velde met de Quasimodo-dochter, Quasila Fleur Z.

Van der Velde en de Zangersheide-merrie klokte foutloos af in 35,93 seconden. De combinatie werd opgevolgd door de Duitse springruiter, Henry Delfs met D Consuele (v. Contact Me) onder het zadel. Martin Dinesen Neergaard (Eurvette O, v. Douglas) en Coco Fath (Bart C, v. Montreal) vervolledigden de top vijf op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Net buiten deze top vijf volgde als traagste foutloze finisher Rachel Steffen met de 12-jarige Cum Laude Z-ruin, Farinelli van de Zeshoek.

In de voorafgaande 1.35m rubriek  Haalden Fleur Van Lier (Deejay, v. Harley VDL) en Micky Morssinkhof (Elianca, v. Carthino Z) eveneens de prijzen met een zevende en achtste plaats. De overwinning van deze rubriek was er voor Coco Fath met Huckleberry (v. Unk).

Klik hier voor de resultaten