Nicole Horwood wint wereldbeker Zuid Afrika

Nicole Horwood wint wereldbeker Zuid Afrika
In het Zuid-Afrikaanse Kromdraai werd afgelopen weekend de wereldbeker wedstrijd verreden. In de 1.40-1.60m rubriek domineerden de Belgische paarden. Kris De Weerdt's fokproduct, Hitoshi van de Cruyenvelden (v. WInningmood) bracht de overwinning voor Nicole Horwood.

In 2007 werd de 10-jarige hengst verkocht via de BWP Auction Antwerp naar zijn nieuwe eigenaar. Het duo wist als enige een dubbele foutloze omloop te presteren.

Horwood's landgenoot, Jonathan Clarke volgde op de tweede plaats met de VDL Cardento-zoon, Hummer van het Bevrijdthof. De 10-jarige donker bruine noteerde één tijdsfout over beide omlopen. Barry Taylor volgde op de derde plaats in het zadel van de eveneens 10-jarige BWP-hengst, Herciro van 't Keizelhof (v. Cicero Z van Paemel).

Herciro verhuisde in 2012 van eigenaar via de Woodlands International Sales. Net buiten het podium strandde Jonathan Clarke met Joris & Mia Vermeulen's fokproduct, de 12-jarige Labamba-zoon, Felix van de Mispelaere. De combinatie noteerde één springfout in de tweede omloop.

Samantha McIntosh vervolledigde de top vijf met haar Oldenburger-ruin, Let's Win (v. Lifestyle).

Klik hier voor de resultaten