Nicola Philippaerts verlaat Omaha met Grand Prix overwinning

Nicola Philippaerts verlaat Omaha met Grand Prix overwinning
Vandaag maakte Nicola Philippaerts bekend af te zien van een deelname aan de ultieme finale van de Wereldbekerfinale in Omaha. In het zadel van de 10-jarige H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) wilde hij Omaha toch in stijl verlaten. Tijdens de Grote Prijs sprong Philippaerts zo naar de overwinning.

De combinaties klokte foutloos af in 38,65 seconden. Goed voor net geen 43.000 US dollar. Enkel Philippaerts en Lorenzo de Luca hielden het hout in de lepels tijdens de tweede omloop. De Stephex-ruiter volgde op de tweede plaats met onder het zadel de 11-jarige Limestone Grey (v. Try-Time).

De Luca kruiste de finish in 39,77 seconden. De snelste tijd werd genoteerd door Ludger Beerbaum en zijn schimmel-merrie, Chiara (v. Contender). Beerbaum stopte de klok in 38,18 seconden maar tikte daarbij één balk tegen de grond, uiteindelijk goed voor de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Amerika's Karl Cook met Tembla (v. Tangelo vd Zuuthoeve) en de in Amerika verblijvende Christian Heineking met NKH Calango (v. Calvados Z) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Alle drie Europese podium-ruiters waren nadien vol lof over de organisatie in Nebraska.

Klik hier voor de uitslag.