Nicola Philippaerts geeft alle Nederlanders het nakijken in Den Bosch

Nicola Philippaerts geeft alle Nederlanders het nakijken in Den Bosch
Lang leek het erop dat ook de tweede internationale springrubriek tijdens de 50e editie van Indoor Brabant een Nederlandse winnaar ging krijgen. Maar op het laatste moment was daar Nicola Philippaerts die vier Oranje top combinaties het nakijken gaf.

In het zadel bij de merrie Ustina Sitte (v. Clinton) was Nicola maar nét sneller als Leopold van Asten en de Zangersheide gefokte VDL Groep C Tara Z(v. Crown Z). Van Asten was "the man to beat" toen hij 64.39 seconden op de klok zette met zijn Crown Z merrie.

Philippaerts liet echter zien dat het toch nog een stukje sneller kon. Met een rit in 64.22 seconden verwees hij Van Asten naar de tweede plaats. Harrie Smolders, die zojuist nog de openingsrubriek won, werd derde met de KWPNer Zinius (v. Nabab de Reve). Samen met de Nabab de Reve zoon verdedigde hij in 65.09 seconden zijn podium plaats.

Door de snelle rit van Philippaerts viel Maikel van der Vleuten net van het podium af. De Nederlander eindigde na zijn rit met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy) in 65.92 seconden op de vierde plaats vlak voor Lisa Nooren en de BWPer Hocus Pocus de Muze (v. Tinka's Boy).

Kijk hier voor alle resultaten.