Nico Baerts haalt eerste Belgische overwinning binnen in Lummen

Nico Baerts haalt eerste Belgische overwinning binnen in Lummen
Vandaag is de Spring Classic of Flanders van start gegaan met de jonge paarden rubrieken en enkele CSI2* rubrieken. En in de eerste rubriek voor 7-jarige springpaarden waar prijzen te verdelen waren was het Nico Baerts die de winst meteen in eigen land wist te houden.

In het zadel bij de 7-jarige Cicini Z was de ruiter in de rubriek direct op tijd bijna drie seconden sneller als zijn Ierse achtervolgers. Anthony Condon kwam als tweede over de eindstreep met zijn KWPN ruin Friso. Het duo klokte 60.59 seconden en bleven daarmee landgenoot Paul Kennedy en de Zangersheide gefokte Destiny Second Life Z (v. Diamant de Semilly) voor.

De top vijf was ook gevuld met Belsiche combinaties. Jens Vandenberk en de Zangersheide-merrie Cara Z (v. Ahorn Z) misten maar net het podium. Met de schimmel kwam hij één hondersten van een seconden later over de finish als de Ierse Kennedy en werd vierde. Benny Neassens sprong zich met Cirdano vd Vijverhoeve Z (v.  Cordano Z) naar een fraaie vijfde plaats.

In de andere rubriek voor 7-jarige springpaarden moest Jeroen De Winter het onderspit delven tegen Juan Carlos Garcia. De Italiaan was met Artiste du Guerpre (v. Untouchable) in zijn foutloze rit van 60.63 seconden te snel voor  De Winter en de BWP'er Krezip DH.

Die kwam met zijn zoon van Va-Vite in 62.67 seconden als tweede over de finish. Christoph Verheyen volgde met Kaeton van Loo (v. Muscaris D'ariel) met een foutloze omloop in 64.66 seconden als derde.


En ook hier waren het de Belgen die de rest van de prijzen weg wisten te kapen David Malfait en Check Point Z (v. Cicero Z) eindigden op de vierde plaats. Steven Van Meersche en Kyamant van 't Spieveld (v. Diamant de Semilly), die zich tijdens de STX Cyclus nog in de kijker wist te rijden, sprong nu naar een vijfde plaats vlak voor Dieter Laheyne en  de BWP'er Kikidie van 't Eigenlo (v. Echo Van 't Spieveld).


Kijk hier voor alle resultaten.