Net niet voor Smolders en Emerald in tweede finale WB Parijs

In Parijs werd zonet de tweede ronde van de finale van de Wereldbeker afgewerkt. In deze rubriek kwamen 36 combinaties aan de start. Het parcours stond best pittig gebouwd en verschillende topcombinaties gingen in de fout. Zo zorgde de dubbelsprong oa voor problemen bij Daniel Deusser, die gisteren nog tweede werd en Steve Guerdat ging in de fout op de driesprong. Uiteindelijk slaagde negen combinaties er wel in om het parcours foutloos rond te springen. Een barrage met negen combinaties moest dus uitsluitsel geven over de winnaar. Bij deze negen barragekandidaten was ook onze landgenoot Harrie Smolders

Smolders was gebrand op de overwinning. Hij zadelde de 14-jarige BWP hengst Emerald (v. Diamant de Semilly) uit de stallen van Axel Verlooy. Smolders deed wat we van hem gewend zijn: hard rijden. En dat hij hard ging... Smolders finishte uiteindelijk in 33,44 seconden. Smolders stond lange tijd aan de leiding, maar uiteindelijk was het toch de winnares van gisteren, Beezie Madden die ook vandaag de overwinning op naar naam kon schrijven.

Door haar overwinning gisteren, had Madden het voordeel dat ze vandaag als laatste in de ring mocht met haar Breitling LS (v. Quintero). Ze deed wat onmogelijk leek: de tijd van Smolders nog scherper stellen. Ze sprong uiteindelijk een foutloze barrage in 33,22 seconden.

De top drie werd vervolledigd door Henrik von Eckermann. Von Eckermann reed twee rondjes uit het boekje en wist daarbij ook nog eens de gaspedaal in de duwen. Zijn 12-jarige merrie Toveks Mary Lou (v. Montendro) kwam uiteindelijk na 33,92 seconden over de eindmeet. Olivier Philippaerts eindigde op de vierde plaats met H&M Legend of Love (v. Landzauber). Ook zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 35,19 seconden.

Frankrijk volgde op de vijfde plaats met Kevin Staut. Na zijn mindere prestatie van gisteren, herpakte hij zich vandaag helemaal. Hij reed een foutloze ronde met Silver Deux de Virton H D C (v. Kashmir van Schuttershof) en finishte in 36,87 seconden.