Nederlandse ZZ Top in de prijzen op Mexicaanse bodem

Nederlandse ZZ Top in de prijzen op Mexicaanse bodem
In het Mexicaanse Balvanera heeft de Mexicaanse springruiter, Antonio Maurer de hoofdrubriek op zijn naam geschreven. De 1.50m Balvanera Cup zag in totaal zeven combinaties een dubbele foutloze omloop presteren. Maurer snelde naar de overwinning met de Chacco-Blue dochter, Chacstara. Het duo wist in 40,77 seconden nipt voor te blijven op Patricio Pasquel met de sBs-zoon, Pomerol (v. Vivaldi du SEigneur).

Samen met Marcel Vassart's fokproduct klokte Pasquel foutloos af in 40,82 seconden. Jaime Azcarrage vervolledigde het podium met Chacol (v. Chacco-Blue).

De Mexicaanse ruiter Pablo Vizcaino behaalde een mooie klassering met de veertienjarige Hamlet-zoon ZZ Top in de 1.50m Balvanera Cup. Vizcaino was met zijn Grand Prix-paard op weg naar de eindwinst, maar de topsnelheid ging uiteindelijk ten koste van een springfout en zo eindigde de combinatie op plaats acht. ZZ Top werd gefokt door G.F. van Os uit Uden en is een aanparing van de 1.60m springhengst Hamlet en de ster sport-spr merrie Uvoli (v.Emilion), een halfzus van het internationaal 1.45m springpaard Dirocco Blue (v.Zirocco Blue).