Nederlandse young riders nemen matige start tijdens EK in Samorin

Nederlandse young riders nemen matige start tijdens EK in Samorin
Deze ochtend namen de Nederlandse young riders een matige start te tijdens het Europees Kampioenschap in Samorin. De young riders kregen een 1.45m hoog jachtparcours voorgeschoteld.

Voor de young riders telt dit jachparcours als individuele kwalificatie terwijl ze tijdens hun landenprijs twee manches zullen moeten rijden op vrijdag.

 

De uiteindelijke proefwinst kwam op naam van Johan-Sebastian Gulliksen met de Belgische Zangersheide-gefokte Via vd Karmenhoek Z (v. Via Veneto).

Het doel van de Nederlandse deelnemers bleek op veilig spelen. Megan Laseur en haar Berlin-nazaat, Bleu Bayou kruiste de finish in 79,52 seconden. Met één springfout in het parcours haalde het duo een totaal van 83,52 seconden goed voor de 34ste plaats en zo beste Nederlandse resultaat.

Kim Hoogenraat en haar Caesar hielden het foutloos maar speelden duidelijk op veilig. Een finish van 85,50 seconden bracht de combinatie op de 41ste stek. Jaro Van Erp en Al Capone haalden een totaal van 90,13 seconden in dit jachtparcours terwijl Jens van Grunsven met Cika 91,99 seconden op het scorebord noteerde.

Sanne Thijssen en Celine M Z klokte met vier seconden extra af in 98,84 seconden, resulterend in 102,84 seconden.

Klik hier voor de resultaten