Nederlandse team op teleurstellende zevende plaats in Nations Cup Rome

Nederlandse team op teleurstellende zevende plaats in Nations Cup Rome
Het is het team van Italië dat op eigen bodem weet te winnen in de Nations Cup van Rome. Vanmiddag na tweeën ging daar de wedstrijd van start en eindigde het team met maar 4 strafpunten en 229.64 seconden bovenaan.

De Italianen werden vertegenwoordigd door Luca Marziani met Tokyo du Soleil (0-0), Giulia Martinengo Marquet met Verdine SZ (0-4), Emanuale Gaudiano met Caspar (0-Eliminated) en Bruno Chimirri die in de tweede ronde foutloos bleef.

Het team ging daarmee voor op Zwitserland die een totaal van 8 strafpunten en 229.82 seconden bij elkaar reden. Hier bleef enkel Janika Sprunger foutloos met Bacardi. Ook het Amerikaanse team noteerde 8 strafpunten waardoor ze de tweede plaats deelden met Zwitserland. Voor de Amerikanen was het Mclain Ward met HH Azur die foutloos wist te blijven in beide omlopen.

De vierde plaats gaat naar Zweden, Canada en Duitsland die allen met 12 strafpunten de dag afsluiten.

Het Nederlandse team stelt teleur met een zevende plaats. Zij behaalden 16 strafpunten in 229.85 seconden. Daarbij kwam het wegstreep resultaat in beide omlopen van Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith (v. Rash R) (8-4), eindigde Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable op dezelfde aantal strafpunten in beide omlopen, noteerde Michel Hendrix met Baileys 4 strafpunten in de tweede ronde en bleef foutloos in de eerste en kwam de dubbele nulronde van Harrie Smolders met Capital Colnardo.

De Nations Cup was geen onderdeel van de FEI Nations Cup.

Klik hier voor alle resultaten