Nederlandse ponyruiters naar tweede plaats in Wierden's Nations Cup

Nederlandse ponyruiters naar tweede plaats in Wierden's Nations Cup
De Nederlandse jeugd heeft zich nogmaals bewezen tijdens het Dutch Youngster Festival. Elize Van de Mheen, Charlotte Kuijpers, Julia Engelsman en Pam Nieuwenhuis sprongen zojuist naar de zilveren medaille in de Landenprijs.

In Wierden haalde het Britse team de overwinning met slechts één springfout op de teller. Over een parcours van 1.30m reden Ciaran Nallon (Rexter D'Or), Charlotte Houston (Lea Du Genier) en Abbie Sweetnam (Dynamite Spartacus) naar de uiteindelijke overwinning.

Het thuis team volgde op de tweede plaats. Edwin Hoogenraat verzamelde met de Nederlandse pony-ruiters een totaal van zeven punten. Elize Van de Mheen en Quaprice D'Astree noteerden als enige een foutloos parcours in beide omlopen. Charlotte Kuijpers onderschatte de chrono in de eerste ronde, maar herstelde dat met een foutloze rit in het zadel van Kosmo Van Orchid's. Verder rekende Nederland op de prestaties van Julia Engelsman (Blackwoodland Rock) en Pam Nieuwenhuis (Zeppe Van De Ijsseldijk).

Frankrijk volgde op de derde plaats met acht punten terwijl België met een score van 15 net buiten het podium op de vierde stek strandde.

Jean Jacques Mathijs coachte Gilles Nuytens met Maybell Molly naar een dubbele nulronde. Teamtenoten Lynn Bliemer (Karl Van Orchid's) en Alexander Housen (Little Ben Bs) namen een sterke start, maar kampten met enkele foutjes in de tweede omloop. Aaron Tijskens noteerde in de twee omlopen enkele strafpunten  in het zadel van Superbre De Laloena.

Gilles Nuytens ook in de 1.30m Belgische sterkhouder

In de aansluitende 1.30m pony proef bleef de Britse vlag wapperen. Fraser Reed sprong er naar de winst met de 14-jarige Barry. Slechts drie combinaties hielden het foutloos in deze proef op tijd. Reed kruiste daarbij de eindmeet in 68,65 seconden. De Ierse Abbie Sweetnam volgde op de tweede plaats met Perseus Spartacus, terwijl Nederland's Enrico van Manen de derde plaats inname met de 8-jarige KWPN-merrie Emilinda (v. Jacorde).

Verder zorgden Elike Morsink (Flame) en Mart Ijland (Fantasia) voor een Nederlandse dominantie met hen respectievelijke vierde en vijfde plaats.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAGEN