Nederlandse podium plaatsen op Z-Tour

In Zangersheide op de T-Tour zijn vanmiddag meerdere wedstrijden verreden. Voor de Nederlandse ruiters waren er in verschillende rubrieken podiumplaatsen.

Op de 1.40m CSI2* in de springproef op tijd, behaalde Anouk Kort met Tjambika een 15 jarige KWPN dochter van Indoctro de derde plaats. In deze rubriek was de eerste plaats voor de Britse Julie Andrews met Ayrton IV (v. Cantos) en de tweede plaats voor de Belg Jos Verlooy met Farfelu de la Pomme (v. Vigo d'Arsouilles).
Ook was er in deze rubriek een zesde plaats voor Glenn Knoester met Bluf, een achtste plaats voor Joy Lammers met Gigolo van de Broekkant en een negende plaats voor Vincent Gerink met Vitos.

Op het CSI2* 1.45m op tijd was de overwinning voor de Brit Geoff Luckett met Constant II (v. Carinjo), de tweede plaats was voor de Nederlandse Sabrina van Rijswijk met Zomodo P (v. Quasimodo Z), gevolgd door de Duitser Maximillian Weishaupt met Luke Mc Donald (v. Lord Inci Pit). In deze rubriek was er tevens een vijfde plaats voor Mark Martens met Aken Utopia.

In het 2-fasen concours op de 1.30m CSI2* grepen de Nederlandse ruiters net naast het podium. Een vierde plaats was er voor Mark Martens met Celine MZ (v. Crusador), gevolgd door Piet Jr Raijmakers met Clarima een 8 jarige Holsteiner dochter van Clarimo die samen de vijfde plaats wisten te behalen en een zesde plaats voor Kristia Houwen met Questa Z (v. Quintero).

Op het CSI1* op de 1.25m  op tijd was de eerste plaats voor de Nederlandse Maureen Bonder [Foto]. Met een tijd van 31.62 seconden wist zij met haar Velcaro (v. Elcaro) de overwinning binnen te halen. De tweede plaats was voor de Brit Reece Oliver met Pandora V (v. Karandasj), gevolgd door Amerikaanse Genevieve Engelhorn met Condoleezza (v. Chequille Z N).

Op de 1.15m CSI1* op tijd was er een eerste en tweede plaats voor Nederland. De eerste plaats was voor de ruiter Rob Gradussen met Dada (v. Duif van den Bisschop), gevolgd door Maikel van Mierlo met Empire (v. Vigaro). De derde plaats was voor de Belg Lio Lamers met Zazou van de Broekkant (v. Numero Uno).

Tevens was er een eerste plaats plaats voor Maikel van Mierlo met Europe (v. Cantos) op de CSIYH1* 1.20m op tijd voor 6-jarigen. Gevolgd door de ook voor Nederland uitkomende Henry de Wulf met Bellefleur PS Z (v. Berlin). De derde plaats was voor de Belg Donaat Brondeel met Breemeersen Just Biscu

 

Klik hier voor alle uitslagen.