Nederlandse paarden springen zich in de kijker in Tryon

Nederlandse paarden springen zich in de kijker in Tryon
 

Op Amerikaanse bodem, in Tryon hebben de Nederlandse viervoeters zich laten opvallen. In de 1.50m hoofdrubriek waren het de Belgische en Nederlandse paarden die de top vijf kleurden. De Amerikaanse Kristen Vanderveen sprong er naar de overwinning met Lieven Bruyneel's fokproduct, Bull Run's Faustino de Tili (v. Berlin). de Belgische viervoeter genoot zijn internationale opleiding bij tim Van den Broeck. Nadien nam Olivier Philippaerts de teugels over voordat hij de Amerikaanse vlag zou representeren met Vanderveen.

De combinatie klokte foutloos af in 32,92 seconden. Mexico's Santiago Lambre volgde op de tweede plaats met de Nederlandse Doloris (v. Harley VDL). Samen met C.P. Willeboer-fokprduct haalde hij een finish in 33.99 seconden.  Zo bleven ze Kristen Vanderveen voor. Ditmaal met onder het zadel Bull Run's Testify (v. Dollar du Murier).

De top vijf werd afgewerkt door de Nederlandse VDL Bravo S (v. Ephebe For Ever La Silla) met in het zadel Hunter Holloway op de vierde plaats. VDL Bravo werd gefokt door de familie van Straaten.  Beiden gevolgd door de BElgische BWP'er Indra van de Oude Heihoef (v. Casantos) met Shane Sweetnam. Indra sprong in het verleden met Tom Dhaeyere op de rug.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN