Nederlandse paarden nemen sterke start tijdens WEF week 6

Nederlandse paarden nemen sterke start tijdens WEF week 6
De zesde week van het Winter Equestrian Festival startte met een prachtige overwinning voor Luis Francisco De Azevedo. Vorige week sprong hij met Collin (Colorado) nog naar de derde plaats, ditmaal greep de Braziliaanse springruiter de overwinning na een foutloze omloop in 65,05 seconden tijdens de 35.000 USD 1.45m openingsproef.

Richie Moloney en de 16-jarige Hannover-ruin, Alsvid volgde op de tweede plaats. De combinatie klokte foutloos af in 65,40 seconden. Peter Leone en Wayfarer - ook wel de "Future" genoemd - vervolledigde het podium nar een foutloze omloop in 66,84 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Margie Engle met Bockmanns Lazio (Landadel) op vier en Andrew Ramsay met Stranger 30 (Stakkato) op vijf.

De 16-jarige Cumano-zoon, Nenuphar'Jac plaatste zich op de zesde plaats met Ignacio Maurin. De hengst sprong in het verleden op het hoogste niveau onder het zadel van oa. Pénélope Leprévost en Marlon Zanotelli.

In de internationale 1.40m sprong de Nederlands gefokte Capito Z (Capitos) naar de overwinning met Peter Leone. De combinatie greep overtuigend de winst na een foutloze omloop in 65,46 seconden, ruim zes seconden sneller als Freddie Vazquez en Bachelor 4 (Baloubet du Rouet). Arynn Ballard en Carimba B  (Contendro I) vervolledigde het podium.

Onder het zadel van Jessica Mendoza sprong de achtjarige BWP-hengst Jonker van Sombeke (Toulon) naar de achtste plaats. De combinatie strandde met één tijdsfout.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN