Nederlandse paarden laten zich opvallen tijdens Wereldbeker Olomouc

Nederlandse paarden laten zich opvallen tijdens Wereldbeker Olomouc
De wereldbeker manche in Olomouc stond pittig gebouwd over een hoogte van 1.60m. Op zondag slaagden vier combinaties erin een dubbele foutloze omloop te presteren. Daarbij bleef de winst in eigen land voor Ales Opatrny.

Opatrny zadelde de BWP-ruin, Dimaro vd Looise Heide (Kashmir van Schuttershof x Flamenco de Semilly) op voor deze rubriek. De broer van Ben Beevers' voormalige Ideal van de Looise Heide kruiste de finish foutloos in 39,17 seconden en streek zo de 10.000 euro eerste prijs op.

Duitsland's Jörne Sprehe volgde op de tweede plaats met Stakki's Jumper (Stakkato Gold x Gouverneur 48). Sprehe bleef in 40,92 seconden net geen seconde voor op landgenoot Tobias Meyer die met Cannary (Caretino x Lavall I) de chrono stopte op 41,68 seconden.

Net buiten het podium plaatste zich opnieuw een BWP'er. Onder het zadel van Juan Carlos Garcia sprong Gitano V Berkenbroeck (Nabab de Reve x Ti Amo van het Lambroeck) foutloos rond in 41,93 seconden.

Polen's Krzysztof Ludwiczak vervolledigde de top vijf met de KWPN'er Zoweja (Burggraaf x Libero H).

In de voorafgaande 1.50m rubriek sprong Duitsland's Jörne Sprehe naar de winst in het zadel van Clueso 5 (Catoki x Cassini I). Het verdere podium werd bezet door KWPN paarden. P. Bastiaansen's fokproduct, Bo J (Indorado x Quick Star) sprong met Gerfried Puck naar de tweede plaats. Tobias Meyer en de KWPN'er Eagel (Van Gogh x Ovidius) volgde op de derde plaats.